Wil je gelijk of wil je geluk? deel 3 van de miniserie

deel 3 van de miniserie over strijd

Gelijk of geluk: het kan bijna nooit allebei! Hier geef ik misschien wel de aller-moeilijkste boodschap: geef het op om ‘gelijk’ te hebben.

Een ander kan het áltijd bij het verkeerde eind hebben. Of onrechtvaardig zijn. Onbegrip hebben voor jou. Of nog zoveel andere dingen doen of zeggen in een gesprek waar je van in de touwen gaat.

Waarom het zo belangrijk is, zeker in een assessment-gesprek, om dat niet persoonlijk te maken probeer ik je hier te vertellen. Want onthoud: een acteur is er niet op uit om het je ‘moeilijk’ te maken, maar ‘presenteert’ een bepaald gedrag om jou de kans te geven te laten zien hoe jij daar mee om gaat.

Hoe je weerstand breekt,  je resultaten behaalt, hoe je samenwerkt, enzovoorts.

Laat me weten of (en hoe) jij hecht aan je eigen gelijk?
>>Onderaan deze pagina kun je je reactie kwijt>>

Gelijk of Geluk?

Wil je ‘gelijk’  hebben, dan maak je een gesprek persoonlijk. Het gaat dan niet meer om de zaak of de taak, maar om de persoon en, eerlijk gezegd, ook vaak om je ego.

Volhard je daarin, dan raak je vaak juist verder van je doel en resultaat af !

Aan de ene kant is het het moeilijkste wat er is: je gelijk opgeven. Aan de andere kant, áls je dat eenmaal hebt gedaan, is het niet alleen dodelijk eenvoudig, maar brengt het ook veel meer ontspanning, relatie én resultaten in je gesprekken!

Eerdere delen van de miniserie gemist?

Hier kun je deel 1 en deel 2 terugkijken.