Non-Verbaal gedrag, wat heb je er aan? (en wat niet..)
26 juli 2014 
0 min. leestijd

Non-Verbaal gedrag, wat heb je er aan? (en wat niet..)

Non-verbaal gedrag en -communicatie maakt deel uit van je boodschap in ieder gesprek. Maar hoe zinvol is het om daar heel erg op te letten?

In deze video probeer ik je daar wat inzicht over te geven:

Non-verbale communicatie is natuurlijk aanwezig in ieder gesprek. Pas alleen op dat je te krampachtig om gaat met wat je hier over weet.

Wanneer jouw non-verbale communicatie een bepaalde boodschap overbrengt, is het zeker net zo zinvol om stil te staan wat je denkt en voelt in dat gesprek. Dat kan namelijk wel eens de oorzaak zijn van hoe je erbij zit 😉 .

Het is dan minstens zo zinvol dáár iets mee te doen, en het gesprek daarmee minstens zo interessant te maken, dan te verbergen wat je denkt en voelt door een andere houding aan te nemen. Wanneer die houding namelijk niet klopt met je ‘innerlijke houding’ zal je gesprekspartner incongruentie ervaren. In veel gevallen wordt dat uitgelegd als ongeloofwaardig, wat verkrampt, gemaakt ofwel een gebrek aan authenticiteit.

Dat wil je allemaal niet. Sterker nog: het getuigt zeker van persoonlijke kracht wanneer je comfortabel genoeg bent met je eigen gedachten en gevoelens dat je ze open op tafel kunt leggen, en dus deel maakt van het gesprek.

Good Luck!

Over de schrijver
Mw. de Volte
Door

Mw. de Volte

op 09 May 2017

Goedendag, de video in het bericht is niet meer zichtbaar. Waar kan ik deze vinden?

Suzanne
Door

Suzanne

op 10 May 2017

Beste Mevrouw de Volte,kunt u aangeven via welke browser u heeft geprobeerd de video te bekijken? En of het desktop, tablet of smartphone was? Bij werkt-ie namelijk wel, maar dan kan ik uitzoeken wat er bij u is misgegaan.Hartelijke groet, Suzanne Olde Rikkert

Reactie plaatsen