Assessment Training

Suzanne Olde Rikkert

Assessment Coach

Hoogspanning

Presteren onder hoogspanning

Stel je voor, als assessment-kandidaat zit jij tegenover mij om een rollenspel te doen.


Het gesprek komt niet van de grond. Er is meteen onenigheid en je raakt in een lichte ergernis of paniek. Je komt niet goed uit je woorden. Je gesprekspartner is onredelijk. Jij zegt ineens dingen die de weerstand alleen maar verhogen. Zo gaan gesprekken bij jou nooit!!

Als het rollenspel voorbij is, valt je spanning weg. Gelukkig, dit is voorbij. Je kunt weer een beetje glimlachen en een ander mens komt tevoorschijn. Jij.
De hoogspanning van het assessment heeft niet bepaald het beste in je naar boven gebracht...

Zo hoeft het niet te zijn!

Het is een beetje vergelijkbaar als iemand ineens een foto van je wil maken. Dat kan je zo ongemakkelijk zelfbewust maken.

Maar je baalt als een stekker dat je kwaliteiten onvoldoende naar voren kwamen, alleen vanwege de spanning.  Je probeerde je toch een beetje te richten naar wat je denkt dat 'ze willen zien'. En daarmee schoot je jezelf in de voet. Dat heb ik al honderden keren gezien.Daarom heb ik in 2012 de AssessmentCoach opgericht. 


Om jou te helpen jezelf te zijn terwijl je onder een vergrootglas ligt. 


Zodat -wat jij normaal gesproken prima kunt- er ineens niet meer uitkomt!


Zodat je op je gemak bent met wat je kunt én met wat je niet kunt!  Niemand kan álles en het verbloemen van je zwakke kanten werkt meestal niet. Gelukkig zijn er ook manieren die wél werken als het op je minder sterke kanten aankomt.

Anderen over mijn hulp:

Als je een assessment moet doen en je wilt je voorbereiden, ga naar Suzanne !
Heldere uitleg, weet te benoemen waar je precies tegenaan loopt, helpt op alle mogelijke manieren, rustige combi met humor communicatie.
Fijne ervaring, veel over mezelf geleerd  en hoe ik dit op mijn eigen "beste" manier kan toepassen in een gesprek. Dankjewel Suzanne!
Suzanne helpt je fantastisch voorbereiden naar je selectiegesprek en rollenspel. Absoluut met dank aan haar door naar de volgende ronde!

Expertise

Ik werk sinds 2006 in assessments en heb vele kandidaten gezien voor midden en hoger management. Ik weet wat in een assessment van je verwacht wordt.

Daarnaast ben ik trainer in conversatie en gesprekstechnieken. Ik weet hoe je die kunt aanwenden om je te helpen, maar ook hoe die technieken je juist helemaal dwars kunnen zitten! 

Sinds 2012 help ik al assessment-kandidaten om hier een juiste balans tussen te vinden. Ik help jou ook graag.