Online assessment doen
10 januari 2021 
1 min. leestijd

Online assessment doen

Corona en online assessments

Corona: Iedereen zit thuis, heeft weinig bewegingsvrijheid,  misschien zelfs zieken in de familie.
Ook op professioneel vlak is het voor veel mensen lastig. Misschien ben jij bijvoorbeeld  je baan wel verloren en word je nu geconfronteerd met enorme competitie op de arbeidsmarkt. Bovendien moet je alle sollicitaties en assessments online doen, waardoor het nóg lastiger kan zijn om je onderscheiden.

Druk op de arbeidsmarkt

Als de druk op de arbeidsmarkt groot is, wordt presteren tijdens je assessment nog belangrijker.
Een beetje zenuwen zijn normaal en gezond, maar te veel druk werkt juist belemmerend.

Tijdens dit crisisjaar moest ik zelf ook flink schakelen.
Doordat we tijdens de eerste golf massaal thuis moesten blijven kwamen de meeste assessments en rollenspellen ook te vervallen.
Zat ik plotseling ook zonder werk!

Inmiddels is alles weer aardig op gang gekomen, al zij het in een andere vorm.
Want nu moet je je rollenspellen en assessment online doen.

Online assessments doen

Een assessment of een rollenspel doen is vaak al spannend genoeg, maar online levert het weer hele andere uitdagingen op. De meeste sollicitanten weten nu nog minder wat ze te wachten staat!

Kom je via een scherm wel net zo leuk over als in het echt?
Zijn non-verbale signalen niet veel moeilijker op te pikken in online gesprekken? Al die video-belprogramma’s leveren bovendien een vertraging op
van een halve seconde. Je wil natuurlijk niet te afwachtend overkomen, maar iemand per ongeluk vaak in de rede vallen is ook niet goed.
Gelukkig kun je je assessments voorbereiden, let maar op!

Angst voor stiltes?

Online assessment doen

Online assessment doen: Assessment in coronatijd

Voor mij was het belangrijk om uit te zoeken wat jullie grootste angsten zijn rondom online assessments zodat ik jullie ook daarin goed kan begeleiden. In plaats van je opgejaagd te voelen door ongemakkelijke stiltes kan ik je leren hoe je ze juist moet gebruiken!

Waar het afgelopen jaar in het teken stond van schakelen en nieuwe wegen vinden staat 2021 in het teken van een nieuw begin.
New year, new me. En new you natuurlijk.

De komende weken ga ik je vertellen hoe je online assessments en rollenspellen kunt voorbereiden zodat je ook in coronatijd zelfverzekerd aan de slag kunt. Volgende week kun je hier alles lezen over hoe je die vertraging in online gesprekken in je voordeel kunt laten werken.

Assessment oefenen

Moet jij binnenkort al assessment doen? Klik dan hier voor mijn begeleiding of hier voor het gratis e-book ‘Stralen in je rollenspel’.

Stel je vraag in de commentsectie. Daar beantwoord ik al jouw vragen om te zorgen dat je met een gerust hart je assessment ingaat.

Je kunt dit!
De Assessmentcoach

Over de schrijver
Reactie plaatsen