Impact vergroten

Heel veel mensen vragen mij om hulp bij het vergroten van hun impact en invloed.
Dat heb je nodig in sollicitaties en assessments, maar ook daarvoor of daarna wil je nadenken over hoe groot je impact is.
En of je daar vervolgens tevreden mee bent.
Ik haat het als ik ergens vandaan loop en niet echt gezegd heb wat ik wilde. Als ik me heb laten tegenhouden door redenen die eerder excuses zijn dan iets anders. Dat gebeurt mij ook: zeker wel!

En ik haat het net zo zeer als ik m’n grote mond weer eens niet heb kunnen houden en daarmee meer schade heb gedaan dan goed.

Soms is je impact kleiner dan bij je past, soms is-ie groter. Altijd van de situatie afhankelijk.
En, wanneer je er niet tevreden over bent, welke tools staan dan tot je beschikking hebt om daar iets aan te doen?

Ik geloof er 100% in dat als je impact overeen komt met waar jij voor staat, dat er dan meer dialoog mogelijk is, dat je tot betere oplossingen komt, tot betere gesprekken, tot betere relaties.

Om te beginnen hier een bijdrage aan te leveren, heb ik een miniserie opgenomen over “impact hebben”.
Je kunt hier de aankondiging bekijken:

Over de schrijver
Philip
Door

Philip

op 09 Nov 2019

Hi Suzanne, Bedankt voor de video. Schitterend initiatief. Ik wil graag impact hebben om mensen te helpen en betekenisvol om te gaan/in het leven te staan

Suzanne
Door

Suzanne

op 20 Nov 2019

Hoi Philip, blij dat je er blij mee bent! Heb je de volgende video al gezien? De eigenlijke eerse aflevering (want dit was nog maar een aankondiging)

Dirk
Door

Dirk

op 09 Nov 2019

waarom meer impact: Ik werk al een aantal jaren bij een bedrijf. Over de jaren heb ik vastgesteld dat mensen die zeer goed zijn in het hebben van een vlotte babbel (en in het verkopen van gebakken lucht) vaak hun ideeën doorgeduwd krijgen. Ook al ziet iedereen met een beetje kennis van het bedrijf of de materie dat dit niet zal werken. Toch wordt er steeds naar deze "goede verkopers" geluisterd en worden hun plannen uitgevoerd.waarom lukt het nog niet: Dit lukt niet bij mij omdat ik juist de tegenpool ben van deze mensen. Ik ben meer bezig met mijn job goed te doen, er voor te zorgen dat alles zo vlot mogelijk loopt zonder te vermelden dat ik dit of dat goed heb gedaan. Daarnaast ben ik ook niet echt de meest vlotte prater en maak ik moeilijk een "klik" met mensen.

Suzanne
Door

Suzanne

op 20 Nov 2019

Dankjewel Dirk voor je openhartige reactie! Houd de komende 'afleveringen' van de impactserie un de gaten, daar ga je veel aan hebben. Eén tipje an de sluier: je hoeft niet per sé een 'vlotte babbel' te hebben om umpact te kunnen maken, fijn hè?

martine
Door

martine

op 18 Nov 2019

Om positieve invloed uit te oefenen. Is nodig in de maatschappij.....

Suzanne
Door

Suzanne

op 18 Nov 2019

Nou daar wil ik je zeker mee helpen Martine! Hou de volgende afleveringen in de gaten;-)

Reactie plaatsen